2012-03-16

Oroszország feldarabolásA


Tervek oroszország feldarabolására

Az Északi-sarkividéken nagyszabású, 2006 óta az 5. Cold Response nevű hadgyakorlat kezdődött meg. Több mint 16.000 katona, hadihajók és repülőgépek az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Kanadából, Franciaországból és Hollandiából vesznek részt benne. Összesen 14 NATO-országból.
A Szövetség és a semleges Svédország, amely csatlakozott hozzá, március 21-ig gyakorolja együttes fellépést a sarkvidéken. A hadgyakorlat hivatalos témája: a konfliktusos helyzetekben és az esetleges terrorista akciókban alkalmazott lépések begyakorlása.
Ezt a hadgyakorlatot Norvégia és Svédország területén tartják, azaz viszonylag közel Oroszország határaihoz. Ebből a szempontból provokációnak is lehet tekinteni azt. Oroszországnak van bizonyos oka az aggodalomra... Oroszország figyelemmel kíséri a sarkvidéken tapasztalható katonai aktivitást, jegyzi meg Igor Korotcsenko.
...de mi a világoligarchia terve Oroszországgal és mire készülnek?
1992-ben hozták nyilvánosságra az Amerikai előrejelzések a geo-stratégiai helyzet alakulásáról a XX. század végén és a XXI. század elején című kutatási projekt eredményeit. Az amerikai szakértők ebben a tanulmányban kifejtették Oroszország hat független államalakulatra történő felosztására vonatkozó elképzeléseiket is. A dokumentum készítői szerint a hat új állam a következő lenne: Nyugat-Oroszország, Ural, Nyugat-Szibéria, Kelet-Szibéria, Távol-Kelet és az Északi Terület.
1997 októberében Brzezinzki három részre javasolta felosztani Oroszországot: Európai Oroszországra, Szibériai Köztársaságra és Távolkeleti Köztársaságra. ,,A decentralizált Oroszország – közölte Brzezinzki – reális és kívánatos lehetőség.” (39)
A Bilderberg Klub 1998. május 14-17-i ülésén a tanácskozás nagyhatalmú résztvevői a legnagyobb figyelmet Oroszország felosztásának szentelték. Megvitatták Oroszország néhány ellenőrzési övezetre való felosztását. A javasolt terv szerint a Központ és Szibéria az Egyesült Államokhoz, Észak-Nyugat Oroszország Németországhoz, a Dél és a Volga-mente Törökországhoz, a Távol-Kelet pedig Japánhoz kellene, hogy kerüljön.
Az Egyesült Államok külügyminisztere, a Nemzetközi Kapcsolatok Tanácsának egyik irányítója, Madeleine Albright asszony az Orosz-Amerikai Üzleti Együttműködési Tanács (Szovjet gyelovogo szotrudnyicsesztva) 1998. október 2-ai, chicagói ülésén kijelentette: ,,Az Egyesült Államok nemzeti érdekeiből kiindulva az amerikai külpolitika legfontosabb feladata irányítani a szovjet impérium szétesése következtében előálló folyamatokat. Oroszországot mindaddig támogatni kell, amíg a szétesés folyamata a helyes irányban halad.
forrás :http://fennmaradas.uw.hu/leleplezo/leleplezo2000_4.html
ARANYKOR