2012-03-29

FILMEK ,HOGY TUD MI VAN 1

Hangulatjelek
Maxwell Igan - The Awakening (Az Ébredés -  magyar nyelvű, illetve feliratos; online megtekinthető és letölthető)
Magyar felirat (jobb egérgomb, Hivatkozás mentése más néven)
"Nehéz időszakot él át a világ a 21. században.
Nem számít, ki milyen szemlélettel nézi a világot, vagy mennyire próbál meg pozitív szemléletet felvenni, még mindig nagymérvű bizonytalanság uralkodik a legtöbb emberben a jövőt illetően. Sokan, akik vették a fáradtságot, hogy tanulmányozzák ezt, és tisztában vannak ezzel, reménytelennek látják a helyzetet, és sokan tehetetlennek érzik magukat az Új Világrend monstrumával szemben, mely egyre gyorsabban kebelezi be társadalmunkat.

Valójában azonban az emberek egyáltalán nem tehetetlenek, sőt az ellenkezője igaz, mivel van egy igen egyszerű és hatásos módja annak, hogy megállítsuk az Új Világrendet.
Legyünk őszinték. A rendszer, amiben élünk, korrupt. Velejéig romlott, önmagát szolgálja, és pszichopaták és bűnözők működtetik. És ezt mindenki tudja, mégis megússzák. És a világ ugyan ilyen hibásan működik tovább, csak azért, mert hagyjuk, hogy így történjen. Ne fogadd el ezt így! Értsd meg, hogy amivel valódi változást tudunk elérni a világban, az a rendszerrel szembeni engedetlenség."

The Yes Men Fix The World (magyar felirattal, online megtekinthető, illetve letölthető)
Letöltés: 1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész Jelszó: kgb-site.net
Két fiatal férfi a világ ellen. Kiválasztanak egy-egy nagy céget, amik megérdemlik a szopatást. Csinálnak egy hamis honlapot a cég nevében. Megvárják, míg valaki meghívja a vállalatot (az általuk megadott címen) valami rendezvényre, ahol előadnak valami iszonyat abszurd ötletet, teljes komolysággal, esetleg nyilatkozatokat tesznek a cégek nevében. A maga kifordult módján vicces, ahogyan a pasi egy multi nevében jelenti be élő egyenes adásban (BBC, 300 millió néző): a cégünk felelősséget vállal a balesetért, az áldozatok kárpótlására elkülönítettünk 12 milliárd dollárt.
Az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarája betiltotta az őket érintő felvételeket, így a film kizárólag fájlmegosztókon terjed! 



Life, Inc. (Élet Rt. - magyar felirattal, online megtekinthető)
Az Élet Rt című filmben Douglas Rushkoff, a díjnyertes író, dokumentumfilm-készítő és tudós  nyomoz azután, hogy hogyan váltak a vállalatok a mostani élet uralkodó tényezőivé. Mint Rushkoff bemutatja, a legtöbb amerikai szívesen elfogadja a vállalatok értékeit anélkül, hogy megkérdőjeleznék hitelességüket. A szerző tíz könyvet írt a média, a technológia, és a társadalom témakörében, beleértve a Cyberia, Media Virus, Coercion, Nothing Sacred, Get Back in the Box, és az Ecstasy Club című regényeket.








The Money Fix (magyar felirattal, online megtekinthető)
The money fix az emberi világ és a természet gazdasági mintázatát vizsgálja - ezáltal megtanulhatjuk, hogy hogyan legyünk képesek újratervezni a gazdaság vérkeringését a közösség szintjén. A film bemutat három alternatív pénzrendszert, melyek segíthetnének megoldani a gazdasági problémákat azokban a közösségekben, amelyekben működnek.


Iran and the West Part I. - Tha Man Who Changed The World (Irán és a Nyugat - 1. rész - Az ember, aki megváltoztatta a világot - magyar felirattal, online megtekinthető, illetve letölthető) 
Online megtekintés | Letöltés | Magyar felirat(Hivatkozás mentése más néven)
Irán 1978-ban forradalommal buktatta meg a sah USA által támogatott korrupt rendszerét. Azóta Irán viszonya a nyugati világgal erősen feszült.
A BBC három részes dokumentumfilmjében részletesen körüljárja a főszereplők visszaemlékezéseivel, az iráni forradalom óta eltelt 30 évben, Irán és a Nyugat kapcsolatát.

Where in the world is Osama bin Laden? (Hol az ördögben van Oszama Bin Laden? - magyar felirattal, letölthető; illetve online megtekinthető)

Morgan Spurlock dokumentumfilm-rendező, aki az amerikai gyorséttermekről szóló Super Size Me című filmjével lett világhírű, nem kisebb feladatra vállalkozik, minthogy megtalálja Oszama bin Ladent. Az apropót az adja, hogy a rendező felesége gyermeket vár. Spurlock már előre félti gyermekét a világtól, amibe beleszületik, a terrorizmustól, ami mindennapos lett a világ számos pontján. Így szülői felelősségtudata arra sarkallja, hogy a magányos akcióhősök szerepébe bújva, megkeresse a világ első számú közellenségét. Ahhoz, hogy megtalálja, meg kell ismernie nem csak Oszama bin Laden múltját, hanem azt a közeget is, ahonnan jön. Elutazik hát a Közel-Keletre, hogy Egyiptomot, Marokkót, Izraelt, Jordániát, Afganisztánt, Szaúd-Arábiát és Pakisztánt bejárva a nyomára akadjon. Eközben megismeri az ottani emberek életét, gondolkodásmódját és véleményüket az Amerikai Egyesült Államokról.


Vítejte v KLDR! (Üdvözöljük Észak-Korában! - magyar szinkronnal, letölthető)
Utazás az ismeretlenbe címmel hirdette meg az egyik cseh utazási iroda a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságba szervezett útját. 1989 óta ez volt a második alkalom, hogy cseh turisták látogathattak Észak-Koreába, abba az országba, amely az Egyesült Államok és a nyugati országok szerint komoly fenyegetést jelent a világ biztonságára. A jelentkezéskor mindenkinek el kellett fogadnia, hogy az utazás során korlátozzák a szabadságukat, a szállodán kívül csak csoportosan, kísérővel közlekedhetnek, előre meghatározott helyszínekre mehetnek, és nem használhatnak mobilt és GPS-t.







A Da Vinci-kód titkai (magyar szinkronnal, letölthető)
Mindenki tudni szeretné, hogy vajon Dan Brown "A Da Vinci kód" című triller regénye fikción vagy tényeken alapul. Vajon Jézus tényleg feleségül vette Mária Magdalénát? És vajon Mária tényleg az egyik tanítványa volt? Valóban volt közös gyermekük, aki később a francia királyi ház vérvonalát indította el? Lehetséges, hogy egy ismeretlen katolikus társaság titkolta ezt, és még sok más rejtélyt Jézusról? Elképzelhető, hogy olyan híres emberek, mint Leonardo da Vinci és Sir Isaac Newton a titokba beavatottak voltak? Vajon "Az Utolsó Vacsora" című képével Leonardo figyelmeztetni akart bennünket?
"A Da Vinci-kód" és más a Da Vinci-kódról szóló könyvsikerek alapján készült filmünk megoldja a 2000 éves rejtélyt! Írók, vezető régészek, teológusok, művészettörténészek, filozófusok és tudósok adnak interjút A Da Vinci-kód titkaival kapcsolatban, hogy választ kaphassunk a már régen feltett kérdésekre.




Wake Up Call - Ébresztőfilm (magyar felirattal - online megtekinthető, illetve letölthető)
Azoknak, akik még alszanak. Azoknak akik már ébredeznek. Azoknak, akik azt hiszik, hogy a „Mátrix” csupán egy film és nem a valóság. Az „Ébresztőfilm” egy összefoglalása mindannak amivel már sokat foglalkoztunk és amiről már rengeteg minden jelent meg az oldalunkon is. A film egyfajta szintézise annak az őrületnek, melyet hol a demokrácia, hol a kommunizmus, hol a fasizmus mezébe öltöztetve kényszerítenek az emberiségre az Irányítók. Azok, akiknek a pénz már nem opció, mert a pénzt maguk „gyártják”, ezért a hatalom és a totális kontroll őrülete egyedül az, amely lázban tartja fantáziájukat. De ők nem valamiféle fantáziavilágban élnek, hanem egy nagyon kegyetlen valóság megteremtői. Ugyanakkor ne feledjük: mindez nem lehetne lehetséges, ha az emberiség nem a rabszolgaság tudati állapotának mély, kómás fázisában vegetálna. A rabszolgaságot sokan élvezik. A legtöbb földi ember számára ez a lételem. Miért is? Mert nem ismeri a valódi szabadságot. Azt hiszi, hogy a szabadosság egyenlő a szabadsággal. Az állandó negatív eredőjű energiák gerjesztése, egyenlő a változásra való vággyal. A valódi szabadság nem kívül születik meg. Nem hozza el tálcán senki nekünk. A valódi szabadság mi magunk kell legyünk. A valódi szabadság az Élet megtapasztalása. A Szeretet megtapasztalása. Mert ahol nincsenek rabszolgák, ott nincs rabszolgaság sem. Ahol valódi szabad szellemek élnek, azok nem egymás ellen, egymás kárára hanem egymással, egymás javára munkálkodnak. Egy más, egy teljesen más tudati dimenzióban. A filmet azoknak ajánlom, akik lehetséges válaszokat keresnek, de óvva intek mindenkit a bűnbakkereséstől és a hárítástól. Ahhoz, hogy a filmben vázolt világ működhessen, mindenki felelős, aki azt zsigeri szinten élteti, és elfogadja. Az önző, önmaga emberi mivoltából kifordult, kivetkőzött fogyasztó ugyanúgy, mint az oligarcha.
A filmet és a linkeket köszönöm PirosPirulának; a leírás a kataklizma.info oldalról való.

Anne Leonard: The story of bottled water (A palackozott víz története - magyar felirattal, online megtekinthető)
Anne Leonard mesél a mesterséges igénykeltésről. Hogyan vették rá az amerikaiakat, hogy félmilliárd palack vizet vegyenek hetente, amikor a víz a csapból is folyik? Az kisfilm feltárja a palackozó vállalatok támadásait a csapvíz ellen és a csábító, környezetbarát reklámok bevetését, amivel a vele járó műanyaghulladék hegyeket tusolják el. A film arra kér mindannyiunkat, hogy térjünk vissza a csapvízhez. És ne csak úgy, hogy kerüljük a palackozott vizet, hanem, hogy támogatjuk a tiszta, mindenki számára elérhető víz biztosítását.
Dim lights Embed 

Anne Leonard: The Story of Cosmetics (A kozmetikumok története - magyar felirattal, online megtekinthető)
A hét perces rövid animáció arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy mennyi ártalmas anyag található a minden nap használt és biztonságosnak vélt illatszereinkben.
Minden ember, nő és férfi egyaránt, rengeteg szépségipari cikket használ a sampontól kezdve a parfümig. De vajon tudjuk mit is kenünk, vagy fújunk magunkra? Persze, mindegyiknek jobbnál jobb illata van, de a mesterséges anyagok világában már tudjuk, ez nem feltétlen azt jelenti, hogy mindez egészséges. Sőt, akár még meg is lepődhetünk, hogy kedvenc dezodorunk, vagy rúzsunk például nehéz fémet és egyéb veszélyforrást is tartogat számunkra.
Dim lights Embed 

Anne Leonard: The Story of Electronics (Az elektronikai termékek története - magyar felirattal, online megtekinthető)
Ma már ki ne használna laptopot, mobiltelefont, televíziót, vagy DVD-ket? Sőt, akár mindet! A mindennapi életünk részeit képező termékek azonban jelentős mérgező anyagok forrásai is.
Néhány elektronikai termék, mint például az okostelefonok és a laptopok olyan nehézfémeket tartalmaznak, mint a kadmium, berillium, a hat vegyértékű króm, vagy arzén, amelyek bizonyítottan beépülnek és felhalmozódnak a testünkben és a környezetben is. Az elektronikai termékekben futó PVC-vel bevont vezetékek és kábelek mérgező adalékokat, úgynevezett ftalátokat foglalnak magukba. A hatalmas öreg katódsugárcsöves monitorok és televíziók összeszerelésénél pedig akár 2-4 kg ólmot is felhasználtak. A már fejlettebb lapos képernyők kevesebb ólmot tartalmaznak ugyan, azonban a bennük lévő lámpákhoz higanyt is alkalmaznak.
Minderről és még másról is szól Annie Leonard új filmje, az Elektronikai Termékek Története.
Dim lights Embed 

Wikirebels (A Wikileaks története - magyar felirattal, online megtekintheő)
WikiRebels címmel, fél év filmezés és információgyûjtés után készített dokumentumfilmet a Svéd Televízió Julian Assagne-ról és a WikiLeaks-rõl.
Elsõ exkluzív film a WikiLeaks-rõl és az emberekrõl, akik mögötte dolgoznak.

Hol találod a WikiLeaks-et? Mik a céljai? Ki Assange: a szabadság bajnoka vagy csak egy molesztáló? Információszabadság és szólásszabadság a mai demokráciákban.

"Az egész csak hozzáállás kérdése. Hogy milyen az ember hozzáállása a társadalomhoz. Belenyugszunk-e mindenbe, mert ezt dobta a gép vagy épp úgy gondoljuk, hogy a társadalom olyasmi, ahol azonosítunk egy problémát és találunk rá egy kreatív megoldást. Úgyhogy olyasmi ez, hogy nézõi vagyunk csak a mûsornak vagy aktívan részt is veszünk a dolgok formálásában." (idézet a filmbõl)


SiCKO (magyar felirattal, letölthető)
A film több átlagos amerikai állampolgár ügyének bemutatásával nyit, akiknek életét szétzilálta, tönkretette - és néhány esetben bevégezte -, valamiféle egészségügyi ellátási katasztrófa, így nyilvánvalóvá válik, hogy a válság nem csupán azt a 47 millió polgárt érinti, akik biztosítás nélkül élnek, hanem azokat is, akik lelkiismeretesen fizetik járandóságaikat, ám a bürokrácia bármikor lesújthat rájuk is. Miután bemutatja, hogyan is került ilyen szörnyű állapotba a rendszer (a rövid válasz a profittermelés és Nixon elnöksége), a rendező magával visz minket egy földkörüli útra, amely során olyan országokat is meglátogatunk, mint Kanada, Nagy-Britannia és Franciaország, ahol minden állampolgár alanyi jogon részesül ingyenes egészségügyi ellátásban. Végezetül Moore a 9/11-es katasztrófa hőseinek egy csoportját gyűjti maga köré - olyan mentőmunkásokat, akik ma immunrendszeri betegségekben szenvednek, ám az Egyesült Államokban megtagadják tőlük a megfelelő orvosi ellátást. A rendező a legváratlanabb helyre viszi el ezeket az embereket, ahol, amellett, hogy megfelelő ellátásban részesülnek, diplomáciai bonyodalom részesei is lesznek.

Bár a SiCKO ugyanazon a provokatív és szenzációvadász ösvényen jár, mint a rendező előző filmsikerei, az Oscar-díjas KÓLA, PUSKA, SÜLTKRUMPLI és minden idők legsikeresebb dokumentumfilmje, a FAHRENHEIT 9/11, mégis valami egészen mást jelent Michael Moore számára. SiCKO az ostoba és néha kegyetlen amerikai egészségügyi ellátási rendszer szívvel-lélekkel felvázolt portréja, olyan emberek nézőpontjából elmesélve, akiknek egészen különleges és bizarr kihívásokkal kellett megküzdeniük azért, hogy a nekik kijáró ellátásban részesülhessenek. Mark Twain és a híres amerikai komikus és társadalomkritikus, Will Rogers nyomdokaiban járva a SiCKO a humort használja eszközéül ahhoz, hogy megejtő történeteket meséljen el nekünk, és ahhoz, hogy rávezesse közönségét arra, hogy egy alternatív ellátási rendszer az egyetlen megoldás a problémára.

Waking life (magyar felirattal, online megtekinthető, illetve letölthető [torrent])
Egy fiatal diák nyakába veszi a nagyvilágot, hogy a maga módján felfedezze. Hamarosan azonban kiderül, ez a világ koránt sem olyan, amilyennek mi látjuk. Sőt. Ebben a történetben az álmokat és a valóságot rendkívül vékony határvonal választja el egymástól. Hősünk felfedező körútja során számtalan különleges emberrel találkozik, és a legkülönfélébb létkérdésekről cserél eszmét velük. A központi probléma az, hogy hol ér véget az álom és hol kezdődik a valóság..

In Transition (Átalakulásban - magyar felirattal, online megtekinthető)
Az Átalakuló városok mozgalom rohamosan nő. Világszerte több mint 300 helyi közösség döntött úgy hogy nem várnak a politikusokra, inkább maguk szervezik saját lakókörnyezetüket újjá. Újragondolják a saját élelmiszer-ellátásukat, a közlekedést, néhol még a pénzrendszert is.



Fájdalmas megtévesztés (Painful Deceptions - magyar felirattal, online megtekinthető)
Ez egy kiváló dokumentumfilm a 2001. szeptember 11-én történt eseményekről. Bemutatja azokat az igen kényes, pont ezért hivatalosan a mai napig meg nem válaszolt kérdéseket, amik a terrortámadás óta felmerültek az értelmesebb emberekben. A szerző megpróbálja elmagyarázni, hogy a társadalom többsége miért olyan ignoráns birka, mint amilyen. Ez egy tanulságos film, érdemes végignézni.
A film hossza kb. 73 perc, 12 részre vágva került fel a youtube-ra.






Our Techical Reality (A technikai valóságunk -  magyar felirattal, online megtekinthető)
Ez a dokumentumfilm bemutatja azokat a jelenleg is létező technikai vívmányokat, melyek lehetővé teszik a Zeitgiest filmekben bemutatott Venus Project létrejöttét.











Moon Rising (Hold-Kelte - magyar felirattal, online megtekinthető)
"Mindaz, ami itt elhangzik "túlzasnak" fog hangzani. Ahhoz, hogy tisztább képet kapj a dolgokról, itt az ideje, hogy elolvasd azokat a könyveket, amiket direkt kihagytak az iskolai oktatásból, hogy téged lebutítsanak.

Egy kis segítség...

1, A már 30 éve létező hidegfúzió (vízzel működő motorok eltitkolása, hogy továbbra is olajat vegyünk a bankárcsaladoktól)

2, Ingyenenergia felfedezése (free energy, bendini motor) amelynek az alapköveit 1902-ben Nikola Tesla már lerakta és ezért a bankárcsalád-nagytőkések diszkreditálták és tönkretették, hogy ISMÉTELTEN olajat vásároljunk.

A sor nagyon hosszú, és amíg TE MAGAD nem kezded ÖNMAGAD tanítani, addig csak azt a hülyeséget tanulhatod meg, amit a direkt lebutító közoktatás ad. "


Hetesi Zsolt előadása - Fenntartható fejlődés, megújuló energiák. Milyen nehézségek várnak az emberiségre pár éven belűl? 4 év és elhagyjuk az olajcsúcsot, ami akkora energia kiesést eredményez, hogy nem tudja a gazdaságokat ellátni energiával. Milliók halhatnak éhen!








Citizens United v. FEC (Polgárok Egyesülete a Választási Bizottság ellen - magyar felirattal, online megtekinthető)
A Tárgyaink Története Projekt második évada március 1-én a Citizens United kontra Szövetségi Választási Bizottság című filmmel indul.
Hogyan is gyakorolják hatalmukat a vállalatok demokráciánkban?


Carl Sagan speaks Zeitgeist (magyar felirattal, online megtekinthető, 17 perc)
"A társadalom alapvető megváltoztatását néha megvalósíthatatlannak, vagy az emberi természettől idegennek tekintik, mintha csak egyetlen emberi természet létezne. Pedig valóban van mód alapvető változtatásokra, csak jobban körül kell néznünk.
Az elmúlt két évszázadban a szörnyű rabszolgaság, mely évezredeken át életformánk része volt, csaknem teljesen megszűnt egy világszerte felpezsdülő forradalom során. A nők, akiket rendszeresen elnyomtak, fokozatosan elnyerik a hagyományok által tiltott politikai és gazdasági hatalmukat.
Valamint több példa is van rá, hogy a támadólag fellépő országok lakóinak tiltakozása miatt a vezetők véget vetnek a katonai agressziónak."

Film arról, hogyan terjedt a radioaktív csernobili felhő Európában 1986. április 26 és május 9 között.





Inside job (Bennfentesek - magyar szinkronnal, online megtekinthető, illetve letölthető [párhuzamosan is az alábbi linkekről])
Megtekintés : Link 1 | Link 2
2008-ban az Egyesült Államokban kezdődő pénzügyi krízis hatalmas lavinát indított el, mely végül világszinten kihatott mindenegyes iparágra. Az 1929-33-as nagy gazdasági világválság óta nem volt ilyen mértékű recesszió, mely több mint 20 billió USA dollár veszteséget okozott, és emberek millióit tett munkanélkülivé. Charles Ferguson ennek próbál utánajárni oknyomozó dokumentumfilmjében, melyben bennfentes gazdasági szakemberekkel, politikusokkal folytat interjúkat az Egyesült Államokon kívül Európában és Ázsiában is, hogy átfogó képet adjon a válságról, mely mindannyiunkat sújtott.

The American Dream (Az amerikai álom - magyar felirattal, online megtekinthető)
E rendkívül szórakoztató és egyben informatív rajzfilm címe: Az amerikai álom.
Azonban a mondanivaló ugyan annyira, ha nem még inkább aktuális itthon, kis hazánkban, ahol a devizahiteleseket talán még nagyobb számban buktatták be, mint odakinn a subprime-osokat. Akit érdekel, milyen folyamatok húzódnak meg a dolog hátterében, és hogy kik irányítják a világ pénzügyi folyamatait, annak nagyon ajánlom a film megtekintését.

A benne látottak itthon is érvényesek. A Magyar Kincstár és Magyar Nemzeti Bank nem nyomtat magyar pénzt. E helyett kamatra kölcsönöz a magántulajdonban lévő nemzetközi bankoktól (lásd IMF), amelyek közvetve, de a FED-től kapják a pénzüket. Érted már? Azt a papírpénzt, amire szükségünk lenne, pusztán azért, hogy működjön a gazdaság, azt mi nem nyomtathatjuk ki magunknak, hanem kölcsön kell kérnünk valakitől, aki kamatra adja oda. Kamatot fizetünk, azért, hogy mások papírcetlijeit használhassuk, és lemondunk arról, hogy nyomtassunk magunknak ingyen. Amikor ezt megérted, akkor kezded el átlátni a világméretű átverés valódi mivoltát.

Alan Watt - Az emberi psziché manipulálása (magyar felirattal - online megtekinthető)
"Új világrend alakul ki, egy olyan világrend, mely az embert mint személyt szigorúan saját céljai érdekében használja ki és fel, ahol a nemzettudat az ősellenség kategóriáját képezi, ahol a nemzetek bedarálása és identitásuk megszüntetése a legfőbb szempont, ahol a média már régen az első számú hatalmi ágként működik azért, hogy tudatbefolyásoló eszközparkjával kiszolgálja a háttérhatalom céljait."

Alan Watt író, rádiós műsorvezető, az új világrend hosszútávú stratégiájának kutatója. Vele készített interjút az amerikai Prison Planet Tv.

Alan Watt írásai magyar nyelven: http://www.alanwattsentientsentinel.eu/hungarian/transcripts/

Jordan Maxwell: Matrix of Power (A hatalom mátrixa - magyar felirattal, online megtekinthető)
Azt hiszem, előbb vagy utóbb, mindannyiunkban felvetődik a kérdés, hogy mindaz, amit látunk, amit tapasztalunk az életünk során, elképzelhető-e, hogy mindez valamilyen racionálisan kidolgozott terv része.
Ma már ugyanis látjuk, hogy mind a két pártot itt az országunkban gyakorlatilag ugyanazok az emberek irányítják, ugyanazok pénzelik mind a két oldalt.
És ma már persze azt is tudjuk, sok neves történész munkájának köszönhetően, akik egész életüket szentelték a kutatásra, csak hogy megmutathassák nekünk, hogy a világháborúk mindkét oldalát mindig ugyanazok az emberek finanszírozták.
Mint ahogy azt mondani szoktam: "Rendszer van a sok őrületben, ami itt a világban zajlik."
Azt is tudjuk már egy ideje, hogy egyáltalán nem számíthatunk a vezetőinkre. A vezetőink a mi félre-vezetőink!
Egy tudományosan kidolgozott forgatókönyvet követnek. Megvannak a saját terveik. És ezekben nem szerepelsz!
A háborúhoz pénz kell. És szervezettség. A világháborúkhoz világbankok szükségesek. Nemzetközi Valuta Alap (IMF)
A fontos szakmáknak mind megvannak a testvériségi szervezetei. Orvosoknak, jogászoknak, és így tovább, mind megvannak a saját Testvériségi Rendjei. A bankszakmában sincs ez másképp: van egy Testvériségi Rendjük. A politikában is van egy Testvériségi Rend.
Azonban ezekről nekünk nem szabad tudnunk. Mert ez nem ránk tartozik!
Ezt a Testvériségi Rendet a politikában és bankszakmában már hosszú idők óta jól ismerik azok akik beavatottak. Különböző időkben, különböző helyeken ez a Rend, különböző néven volt ismert.
De a legjobb általános név, amit használhatunk erre a Testvériségi Rendre, mely az országunkat is irányítja, a politikát és a pénzügyeket... az a "Szabadkőművesség".




Max Igan: The Big Picture (Legyél képben! - magyar felirattal, online megtekinthető)
A világ eseményeinek hátterében lévő igazságot kutatva rengeteg vakvágányra lehet futni, és számtalan összeesküvés elmélet között mazsolázhat a keresgélő. Ezek között igen sok van, mely egyébként egész hihetően hangzik, egyszerűen azért, mert részben igaz, de mindegyik úgy lett megalkotva, hogy még véletlenül se vezessen sehova, csak jobban összezavarjon. Viszont ha képesek vagyunk egyet hátralépni, és egy kicsit messzebbről is szemügyre venni a dolgokat, rögtön láthatóvá válik, hogy mindezek mögött ott lapul egy nagyon is létező összeesküvés, mely mesterien kidolgozott, de lényegét tekintve meghökkentően egyszerű, s mely kiagyalóinak talán egyik legügyesebb húzása az volt az egész elrejtésére, hogy felépítettek nekünk egy komplett összeesküvés kultuszt. Egy egész szubkultúrát a társadalom peremén, mely hosszú éveken át ontotta magából a pletykákat különféle nem létező, vagy csak részben informatív összeesküvés-elméletekről, hogy ezzel kellően elködösítse az igazságot, és az egész témát a folyamatos nevetség tárgyává tegye.



Jesse Ventura - A Bilderberg-csoport és a depopuláció (magyar felirattal, online megtekinthető)

A Bilderberg csoport és a népességcsökkentési terv.




The Secret Of OZ (Óz titka - magyar felirattal, letölthető [torrent])

Óz titka: megoldások a gazdasági válságra. Erőteljes új film a The Money Masters alkotóitól. Mi a helyzet a világ gazdaságával? Az ingatlanárverések egyre nőnek, a munkanélküliség az eget veri, és ez csak a kezdet. Lehetséges, hogy a megoldás a világ gazdasági problémáira az egyik legkedveltebb gyermektörténet, a "Óz, a csodák csodája" történetébe van ágyazva? A sárga tégla, Smaragdváros, Dorothy ezüst papucsa - az összes nagy szimbólum a szerző, L. Frank Baum meggyőződése, hogy egy nemzet pénzét az emberek, és nem a nagy bankok ellenőrizzék.

A film elnyerte a legjobb dokumentumfilm díját a 2010-es Beloit Nemzetközi Filmfesztiválon; Silver Sierra díjat nyert a Yosemite Filmfesztiválon; valamint Silver Screen Award díjat a Nevada Film Fesztiválon. Az Óz titka gyorsan begyűjtötte a nemzetközi kritikusok elismerését a maga erőteljes üzenetével: soha többet államadósságot!  






Invisible empire (Láthatatlan birodalom - magyar felirattal, online megnézhető)

Jason Bermas új dokumentumfilmje bemutatja azt az évszázadok óta tartó folyamatot, mely során a hatalom emberei a színfalak mögött azon dolgoznak, hogy létrehozhassanak egy elnyomó Világkormányt. Részletesen megtudhatjuk, hogyan tartja fenn a hatalmát egy globális oligarchia drogkereskedelem, pénzmosás, megrendezett terrortámadások, médiapropaganda és az adósságcsapda segítségével.
Bűnszervezetük sikerrel igázta le a bolygót, és jelenleg éppen a hatalom konszolidálásának utolsó fázisán dolgoznak. A Láthatatlan Birodalom a globalisták saját szavait és írásait használja fel, hogy leleplezze őket. A globális diktatúra nem hamarosan jön, hanem már itt van. Ez nem összeesküvés-elmélet, hanem összeesküvés-gyakorlat! Az Új Világrend mára már teljesen publikus, mindenki számára látható, aki hajlandó kinyitni a szemét. Önjelölt bürokraták az államokat uniókba olvasztják össze egy globális Világállam alatt. Megismerhetjük terveiket egy új globális adóztatásra, és a készpénz nélküli társadalomra, melyben minden ember mikrochipet kap a bőre alá születése pillanatában.
A Láthatatlan Birodalom Jason Bermas több éves kutatómunkájának eredménye, és lerántja a leplet az Új Világrend hosszú távú stratégiáiról a világ dominálására, csakúgy ahogy a Loose Change és a Mesebeli Ellenségek sikeresen lerántotta a leplet a szeptember 11-edikei események hátteréről, és örökre megváltoztatta gondolkodásunkat a "terrorcselekménnyel" kapcsolatban.

Did Darwin kill God? (Darwin megölte Istent? - magyar felirattal, letölthető)
Nagyon sokan úgy tartják, hogy Darwin egyedfejlődés elmélete teljesen összeegyeztethetetlen a keresztény hittel. A BBC dokumentumfilmjében Conor Cunningham, aki egyszerre hisz Isten létezésében és az evolúciós elméletben megpróbálja bebizonyítani, hogy a két dolog igenis megfér egymás mellett.
Bemutatja a két egymás véleményét teljesen elutasító csoportot. Az egyik oldalról azokat a hívőket, akik szó szerint értelmezik a bibliában leírtakat (pedig néhol önmagának is ellentmond).
A másik oldalról az ateistákat mint pl. Richard Dawkins, akik semmilyen szerepet nem tulajdonítanak jelenlegi világunk kialakulásában egy ember feletti erőnek, szerintük mindent a gének határoznak meg. Mint kiderül az ő elméleteikben is hatalmas lyukak tátonganak.



The light bulb conspiracy (A villanykörte összeesküvés - magyar felirattal, online megtekinthető)
A tervezett elavulás története: "A fogyasztói társadalom három alappillére: a reklám, a tervezett elavulás és a hitel. A mostani generációknak úgy tűnik csupán annyi szerepe van az életben, hogy minél több hitelt vegyen fel, hogy olyan dolgokat vásároljon vele, amire nincs szüksége. Ennek szerintem nem sok értelme van. A gazdasági növekedés társadalmának kritizálói rámutatnak, hogy ez hosszú távon fenntarthatatlan, ugyanis égbekiáltó ellentmondáson alapul. Aki azt hiszi, hogy a végtelen növekedés fenntartható egy véges bolygón, az őrült, vagy közgazdász." Egy újabb film kommentár nélkül.











A Rend -  Ajándék a Magyaroknak (magyar nyelven, online megtekinthető)
Ajándék elfeledett technológia az Aranykorból az ingyen energia előállításához, és segítség az elkövetkezőkre.

"Kedves Magyar, hálával tartozom Neked.

Hatalmas hálával, mert nem  is olyan  régen volt aki befogadott mikor nem volt hová mennem, olyanok is voltak akik vendégül láttak mikor még idegen voltam, de olyanok is voltak szép számmal akik mindig mosolyogtak  rám és segítettek, mikor szomorú voltam. Nem  tudtam én mást ígérni akkor cserébe egyikért sem csak a hálát, de eljött annak az ideje, hogy egyszerre adjam vissza. Tudást és technológiát kaptok most ajándékba, hogy hasznotokra váljék és felkészítsen  titeket az elkövetkezőkre,  így a mondandóm két  fő  részre  tagolódik. Az  első  főképp  technológiai  és  meglátásbeli  ismereteket  tartalmaz,  ha  éltek  vele,  a  segítségével határtalan és ingyenes energiaforráshoz juthattok mindannyian, megkapjátok az első szikrát az Égből. Ez azért lesz fontos mert az elektromos eszközeitek hamarosan le fognak állni, én pedig azért vagyok itt, hogy ti ne szenvedjetek hiányt semmiben. Minden ábrát igyekeztem a legérthetőbbre és egymásra épülten tagoltra készíteni, hogy azt akár egy diák  is megértse, kevés  szöveget  fogtok  látni  sok képpel. Nem mutatok majd összetett képleteket mert nincs rájuk szükség, ellenben átadok minden szükséges alapismeret a legelső elvektől kezdve, majd a végén élő példát is mutatok ilyen gépre, inspirációkkal együtt. Meglepődtök majd mennyire egyszerű. Sok helyen ellentétes lesz azzal amit  tanítottak nektek de  tegyétek csak  fel magatoknak a kérdést  - gömbölyű volt-e a Föld azelőtt  is mikor még  laposnak hitték? A másodikban személyesen fogok hozzátok szólni, a kettő pedig csak együtt nyer értelmet, és az egészet átjárják az Istenhez fűződő gondolatok. Nem vagyok én követője egy vallásnak sem, de amit művelői a tudománnyal   tesznek az szomorú, amit Istennel és a nevében az pedig gyalázatos. Kedves Magyar, hálával tartozom Neked. Ne azt nézd ki mondja. Mindegy az most ki vagyok. Ne azt figyeld, hogy mondja.
Úgy mondom, hogy megértsd. De arra figyelj, mit mond."


Network (1976) (Hálózat - magyar felirattal, illetve szinkronosan, letölthető)
Felirattal:
Szinkronosan:

A Hálózat (Network) 1976-ban készült színes, amerikai filmdráma. Sidney Lumet alkotása elsőként szólt a televízió hatalmáról és manipulációiról egy fiktív tévétársaság, a UBC ürügyén, melynek vezetői a nézettség érdekében a leggátlástalanabb eszközöktől sem riadnak vissza, miközben a valóság helyett csupán annak illúzióját közvetítik a nézők felé. A Hálózatot 1977-ben 10 kategóriában jelölték Oscar-díjra, és ebből 4-ben győzedelmeskedett.






They Live (1988) (magyar felirattal, letölthető; illetve szinkronosan online megtekinthető)
Letöltés:
Megtekintés:
1. rész (...aztán sorban a többi, az oldal jobb oldalán jelölve...)

A történet egy névtelen munkásról szól - a stáblistán egyszerűen Nadanak nevezik - aki egy táskával a vállán érkezik a nagyvárosba. Lassan de stabilan adagolódik a feszültség, érezzük, hogy itt valami nincs rendben: egy pap köztünk élő idegenekről prédikál, a rendőrség is szokatlanul szigorú. Nada beveti magát egy hajléktalan telepre, ahol egy szekta szintén a pap által prédikált tanokat követi. A rendőrség egy hatalmas apparátussal rajtaüt a telepen és letartóztatják a szekta tagjait. Miután elvonultak, Nada egy doboznyi napszemüveget talál a gyülekezőhelyükön. Gyanútlanul felveszi az egyiket és azonnal láthatóvá válik előtte a való világ.

Vérbeli sci-fivel van dolgunk, még a Mátrix előtti időkből. Kiváló ötlet, hogy a történet hőse egy egyszerű fickó, aki a józan paraszti eszével próbálja meg feldolgozni a hihetetlen igazságot, azután pedig ugyanilyen egyszerű módszerekkel próbál meg harcolni ellene. Amikor hősünk a hatalmas reklámtáblákat és a napilapokat a szemüvegen át vizsgálja, azok leleplezik valódi üzenetüket és ez a film egyik leghátborzongatóbb momentuma.


Hogyan vernek át minket "szabad rabszolgákat" már évszázadok óta? (Gál Marcell előadása)


Magyarországon (is) olyan átverések vannak, olyan tömegmanipulációval nyakon öntve, hogy az enyhén szólva is egészen elképesztő. Az átlag ember az ilyesmit nagyon nehezen fogja fel, mert nem érti, képtelenség számára, hogy mindezt miért csinálnák. Pedig csinálják, és ennek olyan súlyos következményei vannak, mint munkanélküliség, nyomor, háborúk - melyekbe rossz belegondolni is. Természetesen az egész tudatosan a háttérből megszervezve.

Amit e film előadója (aki egyébként Dr. Drábik Jánossal szokott előadást tartani, aki Bogár Lászlóval híres közgazdásszal együtt egy közös könyvet is írt) nem saját maga találta ki, amit elmond, hanem Milton Friedman Nobel díjas és James Robertson közgazdász professzorok szavait fordította le csupán közérthető nyelvre.


Lehetünk-e függetlenek a szervezett magánhatalomtól? -- Beszélgetés egy baráti társaságban.



100 év 100 film (magyar nyelvű dokumentumfilm, letölthető)
A 100 év című sorozatban száz történetet mutatunk be eseményekről, emberekről, sorsokról. Történeteket, amelyek történelmet írtak. Kronológiai sorrendben, százszor tíz percben bemutatjuk a XX. század legjelentősebb politikai, társadalmi, kulturális és sport eseményeit.

Megszólal közel 600 kor- és szemtanú: a Titanic utolsó túlélője, Al Capone unokaöccse, egy nővérke Pearl Harbor-ból, a Hirosimát bombázó gép navigátora, Hitler titkárnője, a Mount Everest első meghódítója, az Apollo 11 űrhajósa, az első lombikbébi, II. János Pál pápa és merénylője, és a század politikus óriásai: Helmut Kohl, Shimon Peres, George Bush, Lech Walesa, Habsburg Ottó és Mihail Gorbacsov...











Hogyan készítik el a titkosszolgálatok a tökéletes fegyvert: a bérgyilkost, aki kulcsszavakkal távirányítható, és semmire sem emlékszik miután elkövette a gyilkosságot? Igen, ez már több mozifilm témájaként is szolgált. De csak azért, mert Leslie Nielsen a Csupasz Pisztolyban kiparodizálta a dolgot, ugye nem gondoljátok, hogy ebből az következne, hogy csak mese. Ha jobban megnézzük, kik is irányítják Hollywoodot, pont az ellenkezője lesz a valószínűbb (ha Hollywood valamit megpróbál elviccelni, akkor az általában igaz).
Számos ismert merényletre illik rá a Mandzsúriai jelölt forgatókönyve. Talán Robert Kennedy és John Lennon a legismertebbek. Mindkettő gyilkosáról azt állították a szakértők, hogy valamiféle hipnózisban követte el a tettet. John Lennon gyilkosa például, miután beleeresztett 5 golyót Lennon-ba, szépen nyugodtan leült és elkezdte olvasgatni a Zabhegyezőt. No komment.
A Tuscon-i lövöldöző
De ezeken kívül több ámokfutó lövöldözőre is pontosan illik a kép, ezek sokszor valamilyen nyilvános helyen kezdenek el sorra embereket ölni, majd legtöbbször a végén magukkal is végeznek. Milyen kényelmes, nem? Semmi nem marad az eset után, amit lehetne vizsgálni, csak a gyilkos myspace oldala, amin előtte gondosan elbúcsúzott mindenkitől.
De nem kell ilyen messzire mennünk az időben, hiszen a napokban történt egy nagyon hasonló eset Tuscon-ban. A dolog érdekessége, hogy a gyilkost sikerült lefegyverezni, és így nem volt ideje magával is végezni. Kíváncsian várhatjuk hát, ezúttal mi lesz az elmeszakértő véleménye...

A közösség ereje - Hogyan élte túl Kuba az olajcsúcsot (magyar szinkronnal, online megtekinthető)
Amikor Közép-Európában már több országban folyamatban volt a 'rendszerváltás', Kuba egy másfajta problémával nézett szembe: a Szovjetúnió nem tudta folytatni az "energiasegélyt" és 'elzárták az olajcsapot'. Azóta a kubai népnek sikerült átmennie egy nagyon fontos 'átalakuláson', és olyan mezőgazdaságot létrehoznia, ami nem függ a fosszilis energiaforrásoktól.
Az 'olajcsúcs' dátumáról régóta vitatkoznak, de tavaly még a Nemzetközi Energiahivatal is bejelentette, hogy a világ egy komoly hiányhelyzetben találhatja magát már 2015 körül. Ez rohamosan növekvő árakhoz fog vezetni, és lehetséges korlátozásokhoz.
Amikor a klímaváltozás miatt a fosszilis energiaforrások használatát amúgy is
radikálisan csökkenteni kell, a kubai példa segít abban, hogy időben készüljünk fel a szükséges társadalmi átalakulásokra.
Ahogy Kuba mutatta, ebben nem csak veszélyek vannak, de lehetőségek is. A film magyar változatának terjesztésével az a célunk, hogy minél több közösségi kezdeményezésnek adjunk egy olyan eszközt, amivel egy szélesebb körű tervezést tud kezdeményezni.

The Green Beautiful (magyar felirattal, online megtekinthető)
Egy gyönyörű történet, amely magában foglalja a spirituális egyensúly, ökológia, szeretet és együttérzés szükségességét a mai világban. Eredetileg a francia film főszereplője Mila, aki félig földlakó, félig idegen. Egy a miénktől távolabbi, sokkal spirituálisabb és ökológiailag kiegyensúlyozottabb bolygón él. Az idegen bolygó egy képviselőt küld a Földre, hogy ellenőrizzék a bolygó fejlettségi fokát és energiaszintjét. Ami ezután történik azt megtudhatod, ha megnézed a filmet!










Csodálatos David Icke-beszéd 1994-ből (aktuálisabb, mint valaha) - (magyar felirattal, online megtekinthető)







Csináld magad! Szabad hardware-technológia(magyar szinkronnal, online megtekinthető)
Ebben a videóban Marcin Jakubowski arról beszél, hogy a Wikipediá-t és a digitális tervezőeszközöket használva, szabadon használható (nyílt forráskódú) tervrajzokat állít elő 50 mezőgazdasági géphez, lehetővé téve, hogy bárki megépítse a saját traktorát vagy kombájnját a semmiből. És ez még csak az első lépése a projektnek, amelyben egy egész önfenntartó falu használati utasítása készül.




A jövő kezdete - Pay It Forward (magyar szinkronnal, letölthető, illetve online megtekinthető)


Az iskolába érkező új tanár nem túl egyszerű házi feladattal lepi meg diákjait: váltsák meg a világot. Aki jó jegyet akar év végén, az tesz valamit, amitől jobbá válnak a dolgok. Ez persze csak vicc. De Trevor komolyan veszi.

Fantasztikus tervet eszel ki, amely, ha beválik, fokozatosan tényleg mindent átalakíthat. Csupán három emberen kell segítenie hozzá, és meg kell ígértetnie velük, hogy köszönetképpen ők is segítenek három-három másik rászorulón.

Az akció első lépéseként Trevor befogad házukba egy hajléktalant. Anyja persze nem tűri a hívatlan vendéget, és rövid úton kidobja, de ezzel nem veszi el fia kedvét. Sőt: a fiú újabb segítő-akciót tervez, és még ő sem sejti, tettei mekkora hatással lesznek mindannyiuk életére.



Ideje észhez térni! - Wake up, Freak Out! (magyar szinkronnal, online megtekinthető)
Hidd el, ez nem csak a jegesmedvékrol szól, hanem rólunk!
A szókimondó animáció szépen ábrázolja azokat a változásokat, amelyeken keresztülmehet a világ, és mivel ez a mi otthonunk, minket is érint. Nem túl megnyugtató és nem sok választ ad, inkább figyelmeztet: rövid az időnk. A tudósok szerint van egy pont, amikor már nem lesz miről vitatkozni: az éghajlatváltozás eléri azt a szintet, ahol már tehetetlenek leszünk.
Ezért igen fontos ez a videó. Szép is. És komoly.



Az élet rejtélyének megfejtése (magyar szinkronnal, online megtekinthető)
Az uralkodó felfogás szerint az élet formái irányítatlan természeti folyamatok révén jelentek meg a Földön, az idő, a véletlen és a természetes szelekció eredményeként. Napjainkban azonban egyre komolyabb kétségek merülnek fel ezzel az elképzeléssel szemben.
„Az élet rejtélyének megfejtése” megszólaltatja azokat a tudósokat, akik az elmúlt pár évben egy meggyőző, vitákat kavaró érvrendszert dolgoztak ki: az intelligens tervezés elméletét.
„Az élet rejtélyének megfejtése” művészi színvonalú számítógépes animációk segítségével kalauzol el az élő sejt belsejébe. Olyan rendszereket és gépezeteket mutat be, amelyek látványosan hordozzák magukon a tervezettség jeleit... Egy miniatűr forgómotor százezer fordulatot végez percenként. A biológiai információátvitel eredményesebben működik, mint bármelyik számítógépes hálózat. A földi szervezetek létfontosságú összetevőinek felépítéséhez szükséges utasításokat pedig egy különleges, spirális molekula tárolja.
Az izgalmas ismeretterjesztő film lenyűgözően mutatja be azt az elméletet, amely forradalmasíthatja az élővilágról alkotott felfogásunkat... és feltárja az élet titokzatos eredetét.







Vásárolj magyar terméket! (magyar, online megtekinthető)
Rendkívül szép és igényes videót adott ki a Magyar termékek népszerűsítésével foglalkozó két nonprofit szervezet. A videó nagyon egyszerűen és érthetően bemutatja azokat az érveket, melyek mentén érdemes döntenünk arról, milyen termékeket rakunk a bevásárlókosárba.
Az animáció és az érvek meggyőzőek, de a pénz nagy úr. Sajnos gyakran mélyebben a zsebükbe kell nyúlni, ha ragaszkodni szeretnénk az elveinkhez. Ezt az áldozatot pedig nem mindenki tudja vagy akarja vállalni. A téma viszont adott, és napjainkban egyre gyakrabban kerül szóba mind az élelmiszerbiztonság, mind pedig a gazdasági érdekek nyomán, nem utolsó sorban pedig a környezet védelme okán, ami mindenféleképpen pozitív tendenciát mutat.
A videó inkább a belső fogyasztás gazdasági előnyeire fokuszál, de környezetvédelmi szempontból is igen fontos ez a téma. Megdöbbentő, hogy az import (ráadásul színtelen, szagtalan) paradicsom, ami hazánkban is tökéletes minőségben megterem, átlagosan 2480 km-t tesz meg mire az asztalunkra kerül.
Almeria, a Spanyol paradicsomtermelés szimbolikus központja pontosan ilyen távolságra van Budapesttől. Itt a sziklás, termőtalaj nélküli terepen fóliasátrak tengerében termelik a paradicsomot. Hogy ez jobb-e, mint a hazai kertben termett paradicsom? Vagy ízletesebb-e annyival a kínai fokhagyma, mint amennyivel többet utazik? Őszíntén szólva nem valószínű.
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a helyben termő zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának előnyeit szemben a kamionban érlelt banánnal szemben. Mikor ettünk utoljára naspolyát vagy almát, paradicsom helyett retket, céklát, vagy C vitaminban dús savanyúkáposztát? Ha csak minden második vásárláskor tennénk a kosarunkba ezeket az élelmiszereket, a helyben adózó termelők, ezáltal az ország adóbevételeire is jótékony hatást gyakorolnánk egészségünk mellett. A választás szabad.

Awakening as One- Revelations (Kinyilatkoztatások - magyar felirattal, online megtekinthető)
Azt mondtuk azelőtt, hogy "Eljött az idő" és hogy "A Forradalom elkezdődött". És most az idő múlásával és a hajlandósággal a tanulásra, kiterjesztett tudatosságunk fényében látjuk, hogy a Föld nem igényel az emberiségtől Forradalmat, inkább szeretettel ösztönzi a Fejlődésünket; amely várja mindazokat, akik hajlandóak alázatosak lenni és 'elengedni' amit tudnak.
Mivel, csak az elengedés által lehetünk nyitottak, mint egy gyermek és kaphatjuk meg a világot megváltoztató Kinyilatkoztatások kegyelmét.

We have said before that "the time has come", and that "the revolution has begun". And now, with the passage of time and the willingness to learn we stand in the light of our expanded awareness to see that the Earth does not require a Revolution on the part of humanity, but, rather, she is lovingly urging our Evolution; an evolution that awaits all those who are willing to humble themselves and 'let go' of what they know. For, it is only in 'letting go' that one may become 'open like a child' and receive the grace of world-altering Revelations.


Bill és Ted Zseniálisan álcázott kalandja (13 részes, magyar felirattal, online megtekinthető)
A Piros Pirula Projekt új filmmel jelentkezik, melyben egy igen fajsúlyos témát igyekszik körbejárni: a tervezett és szándékos népességcsökkentést. Mielőtt bárki is legyintene, szeretném leszögezni, a film nem riogatás céljából került az oldalunkra, sokkal inkább azért, mert ez által bepillantást nyerhetünk azon embercsoport gondolkodásába, melynek cselekedetei igen meghatározóak a jelenünk szempontjából. Hogy a jövőnket viszont ne ők határozhassák meg, hanem mi magunk, nem árt belelátni a gondolataikba, megérteni motivációikat és hogy valójában mi is mozgatja őket. Ez a film megpróbálja összeilleszteni azokat a mozaikokat, melyek nagy valószínűséggel egymás mellé is illenek.
Senki nem állítja, a szerzők sem, hogy mindezen dolgoknak be kell következnie. Nem kell vakon semmivel sem azonosulni. Ugyanakkor tény, hogy a filmben szereplő dolgokból sok ma már nem a fikció világában található, hanem a mindennapi valóságban. Számtalan írásban és filmben igyekeztünk az oldalunkon arra rávilágítani, hogy miként folyik az emberi elme manipulálása a média eszközeivel, hogy az emberek azt a képet lássák megvalósulni - s végül már ne is ellenkezzenek, hanem természetesnek fogadják mindazt el - melyet mások ültetnek az ő tudatukba, teremtő képzeletükbe. Ha rádöbbenünk, miként is működik ez az "elmeprogramozó fegyver", akkor jó eséllyel hatástalanítani tudjuk. Akkor végre esélye lehet az emberiségnek, hogy átláthasson saját kondicionáltságán, és elindulhasson a tudatosodás nem könnyű ám annál emberibb és élhetőbb jövőt biztosítható útján.


Tébolymarketing (magyar felirattal, online megnézhető)
"A mentális problémákat kimutató tudományos laboratóriumi tesztek hiányában hogyan működik a pszichiátriai diagnózis - és hogyan vált ennyire elterjedtté? Pszichiáterek 1952-ben kiadták a Mentális Rendellenességek Diagnosztikai és Statisztikai Kézikönyvét (DSM), amelyben 112 úgynevezett "elmebaj" szerepelt. Ezeket nem elfogadott tudományos módszerekkel állapították meg, hanem pszichiáterek által beküldött szavazatok alapján. A DSM minden új kiadásával a benne szereplő betegségek nemcsak hogy megszaporodtak, de több emberre is kiterjedtek, és mára a társadalom egész rétegeire vonatkoznak. Ennek eredményeképpen a bipoláris zavarral diagnosztizált gyerekek száma közel egymillióra nőtt.

2007-ben félmillió gyermeknek és tizenévesnek írtak fel valamilyen antipszichotikumot. Az antipszichotikumok, amelyeket eredetileg kizárólag a legsúlyosabb elmebetegségek kezelésére fejlesztettek ki, ma már évente 22,8 milliárd dollár bevételt hoznak. De az átlagember egyáltalán nincs tudatában annak, hogy a pszichiátriai diagnózisoknak nincs orvostudományi alapja - ezek csupán megszavazott viselkedésminták. Amivel a következő kérdéshez jutunk: Hogyan hitetik el a pszichiáterek az emberekkel, hogy ezekben a "zavarokban" szenvednek?"

for*forradalommost*