2011-11-15

Külföldi pedofilok fajtalankodtak


Külföldi pedofilok fajtalankodtak Újpesten
Külföldi – európai országokból érkezett – férfiak fajtalankodtak kiskorú magyar fiúkkal egy újpesti lakásban. A rendőrség több 14 éven aluli gyermeket is kihallgatott, akik pénzt és ajándékokat kaptak "szexpartnereiktől", sőt barátaikat is beszervezték.
A rendőrségnek még májusban szólt egy általános iskolai tanár, aki arra figyelt fel, hogy egyik 14 éves tanítványa egyre jobb ruhákban jár iskolába, és a szokásosnál jóval több pénz van nála. A pedagógus már akkor azt gyanította, hogy Zsoltnak egy idősebb férfi a "pártfogója", amit a nyomozás be is igazolt.
A rendőrök adatgyűjtést követően bukkantak a budapesti lakásra, ahol – mint kiderült – külföldi férfiak közösültek fiatalkorú fiúkkal. Ide járt a 14 éves Zsolt is, aki a vele egyidős vagy éppen még fiatalabb fiútársait is magával vitte a magyar közvetítőjéhez. A találkozók alkalmával ruhákat, újságot, DVD-t, pénzt kapott, ha pedig vitt magával valakit, azért plusz pénz is járt. A 14 éves gyermek vallomása szerint G. R. 35 éves férfi szervezte be őt, egyeztette az időpontokat a lakásán, valamint tolmácsolta a külföldi férfiak kérését is.

Iránban megfelelő módon kezelik a jelenséget
A rendőrök további három kiskorú fiút is találtak, akik szintén pénzt kaptak szexuális szolgáltatásaikért az újpesti lakásban. Egyikük még külföldre is járt, ahol szintén prostituáltként dolgozott.
A házkutatáson a nyomozók CD-ket, fényképezőgépeket, kazettákat foglaltak le, valamint előállították G.R.-t, a lakás tulajdonosát, D.B.-t és egy külföldi férfit is. A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot Németországgal, a nyomozás során várhatóan több másik európai ország is érintett lesz.
Az ügyben a további eljárást a magyar férfiak előzetes letartóztatása mellett 18. életévét meg nem haladott személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettének gyanúja miatt a BRFK Bűnügyi Főosztály Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztálya folytatja le.
(Blikk nyomán)