2011-11-24

Moszkva fegyverkezik és rakétákkal fenyeget. Hidegháború 2.0.


Moszkva fegyverkezik és rakétákkal fenyeget. Hidegháború 2.0.
Az orosz elnök rakétákat irányított az amerikai rakétapajzs Európában épülő elemeire, ha nem lesz egyezség a NATO-val----és valami azt súgja, hogy nem lesz.
Az orosz elnök utasítást adott a kalinyingrádi övezetben lévő, rakétatámadásokat előrejelző radarrendszer üzembe helyezésére, és kilátásba helyezte: megegyezés hiányában rakétákat irányíttat az amerikai rakétapajzs Európában kiépülő elemeire.
Az orosz elnök bejelentette, hogy a haditengerészetet nagy hatékonyságú robbanófejekkel szerelik majd fel, tekintettel az Európában létesített amerikai rakétaelhárító rendszerekre. Hozzátette: ha Washington folytatja az elhárítórendszerek telepítését Európában, akkor Moszkva Kalinyingrádban beveti az Iszkander mobil ballisztikus támadórendszert.
Az orosz állam olyan, magas fejlettségű rakétákkal szerelkezik fel, amelyek a teljes, Európában található amerikai rakétaelhárító hálót megsemmisíthetik – jelenti a TASS. A rakétapajzs megerősítését már elrendelte az elnök.
Dmitrij Medvegyev erről a lakossághoz intézett televíziós üzenetében számolt be. Sajnálatosnak nevezte, hogy nem vezettek sikerre az Egyesült Államokkal és a NATO-val kezdett tárgyalások a közös európai rakétavédelemről, mert - mint mondta - a partnerek nem veszik figyelembe Oroszország aggodalmait.
Moszkva szerint az Európába szánt amerikai rakétavédelmi rendszer veszélyezteti hadászati nukleáris erejét. Oroszország korábban is újabb fegyverkezési versennyel fenyegetőzött arra az esetre, ha Washington nem veszi figyelembe aggodalmait.
Oroszország jogosan aggódig, hisz valóban körbevette őket a "Kígyódémon" horda, csak rá kell nézni a térképre-
Ez meg valami újságból lehet.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Most más: lezárult a vita a Szíria feletti légtérzárról, és úgy néz ki arab szándékra , törökökkel és amerikai támogatással vadászgépekkel fogják blokkolni Assad haderejét, legalábbis ezt akarják, ugyan úgy mint Líbiánál, csak ezúttal Szíria nem Líbia. Itt vannak már az oroszok és a perzsák is, és mint mondták, keményen meg fogják torolni ha bármiféle támadást intéznek Szíria ellen. Nem értem a magyar oldalak miért nem hozzák le ezt a riportot....

írta: AnathDas, Aranykor