2012-04-05

Amerika, Izrael és Görögország*Noble Dina*


pentagon aktiválta a rakétaelhárító védelmirendszert

Amerika, Izrael és Görögország marcius 29.-én „Noble Dina” fedőnév alatt közös hadgyakorlatba kezdett a Földközi-tengeren.
Közben Szíriában és az isztambuli tanácskozáson folytatódott az Assad kormány ledöntésére tett próbálkozások és mostanra már egyre keményebb lépésekkel, ugyanis Szaúd-Arábia és Katar katonai intervenciót akar. Oroszország és Irán összefüggés vélt felfedezni e két esemény között.
A DEPKAfiles katonai hírszerzés szerint a szárazföldi és haditengerészeti gyakorlatok során feltehetően a Perzsa-öbölben és az Áden-öbölben tervezett akciót szimulálják. A Naples haditengerészeti hírforrásból megtudható, hogy a Brit Királyi Haditengerészet flottája is közreműködik a hadgyakorlatban, és azt is megtudjuk, hogy a USS Enterprise haderő levezénylésével történik e titkos művelet. Hamarosan az Enterprise át kell a Szuezi-csatornán, hogy csatlakozzon a Perzsa-öböl környékén állomásozó másik két repülőgép-hordozóhoz. Izrael hadihajókat, tengeralattjárókat, vadászgépeket és roham-helikoptereket is szerepeltet a gyakorlaton.
Ezalatt Észak-Korea egy műhold felbocsátását tervezi április 12 és 16 között. Hivatalosan a cél az, hogy megünnepeljék a rendszer alapítójának, Kim ír Szennek a 100- ik születésnapját. Külföldön viszont ezt rakétakísérletnek  és a nemzetközi megállapodások megsértésének tekintik.
Egy amerikai külügyminiszter-helyettes elmondta, hogy a hírszerzés adatai szerint a rakéta Ausztrália, Indonézia és a Fülöp szigetek felett repül majd el. A Fülöp szigetek kormányánál ez leverte a biztosítékot. Az ASEAN államainak eheti tanácskozásán is szóba kerül ez a téma. Az USA, Dél-Korea és Japán közölte, hogy lelövi az észak-koreai rakétát, amennyiben az veszélyezteti a nemzetbiztonságot.
A Pentagon már élesítette is a globális rakétavédelmi rendszerét, radarját és hajóit. Ha elindítják, Obama vagy valaki lefogja lövetni....na ebből mi lesz?
FOR*ARANYKOR*