2012-04-05

A közel-kelet egy új balkán


egyre kevesebb idő van a békés megoldásra". a közel-kelet egy új balkán

A hétvégén tartották az újabb Amerikai-Öböl menti államok biztonsági fórumát, amelyen Hillary Clinton amerikai külügyminiszter közölte: Iránnak korlátozott ideje maradt arra, hogy választ adjon a nukleáris programjával kapcsolatban felvetődött aggályokra.
„Most Irán vezetőin a sor, hogy meghozzák a megfelelő döntést. Meglátjuk, hogy hajlandóak-e erre. Az azonban bizonyos, hogy Irán lehetősége a békés rendezésre nem tart örökké” – figyelmeztetett az amerikai külügyminiszter.
Hilleri Clinton már küldött egy ultimátumot Irán felé, hogy az elkövetkezendő 5+1 találkozó az "utolsó esély", hogy elkerülje a katona csapást.
Az legutóbbi nemzetközi tárgyalást az iráni atomprogramról szintén Isztambulban tartották 14 hónappal ezelőtt az egyeztetések kudarcba fulladtak, mint ahogyan a következő is, de hát ez a cél: a Közel-Kelet lángralobbantása. 
A G5 plusz egy hatalmak elsődleges célja -hivatalosan- az lesz, hogy rábírják Teheránt: hagyjon fel az urániumdúsítással. Az iráni kormány szuverén jogán nem fog felhagyni programjával, és ez nagyon jól tudják a fejesek, de szükség van erre a színházi jelenetre, hiszen békeszerető világhatalom látszatát kell mutatni. A módszer most is középkori barbár módú, csak öltönyben és nyakkendőben.
Az amerikai külügyminiszter közölte: az USA és az Öböl menti államok szorosabbra fűzik a védelmi együttműködésüket az iráni fenyegetéssel szemben, ezért AMD rakétaelhárító pajzsokat telepítenek a térségbe. A szunnita Öböl menti államok idegesen figyelik a teheráni erőfeszítéseket, a síita Irán ugyanis régóta regionális riválisuk és ezt használja ki a nyugat.
A szíriai "békefolyamat" ugyan ez ...valahogyan összehangolt támadást akarnak kirobbantani,..... egy világháborút akarnak kierőszakolni csak még kicsit tovább kell hevíteni és közben odafigyelni arra, hogy a "békeszerető jelmez" ne piszkolódjon be.
A közel-keleti puskaporos hordó az új Balkán. 2012=1914. A történelem ismétli önmagát, mert a történelmet még mindig ugyan azok csinálják, ugyanazon módszerrel, ugyanúgy és ezért tetten érhetőek. És mindig lehet tudni, hogy mi a következő lépésük.
FOR*ARANYKOR *