2011-04-27

.Áll a bál: ENSZ- és NATO-csapatokat hívtak Gyöngyöspatára*HABIRU *HÁBORU*



A KÁSÁT KEVERGETÖ JENKI LIBSI


2011.04.27.

Mit gondolhat magáról Richard Field? Mert hogy mit gondol rólunk, az általunk fenntartott államról, aligha kérdés.

Húsvét előtt - a Vöröskereszt 2007-ben kinevezett igazgatójával közösen - buszra pakoltatott majd' háromszáz cigányasszonyt és gyereket, és evakuálta őket Gyöngyöspatáról.

E-va-ku-ál-ta. Mint óriási természeti vagy humanitárius katasztrófa esetén szokás.



Saját jogon. Merthogy az ottani helyzetet rettentő aggasztónak ítélte meg. Ő. A nagy demokratikus Egyesült Államokból szerény, kis hazánkba áttelepült üzletember. És filantróp. A Lehet Más a Politika bőkezű szponzora.

Noha a helyi cigányok a nagy húsvéti menekítésre sem az önkormányzatot, sem az államot nem kérték. Megfogalmazatlan igényük mégis teljesült. Merthogy a jó Richard megértette, hogy mi, magyarok még nem érkeztünk el a történelmi és tudati fejlődésnek arra a fokára, hogy felismernénk a ránk leselkedő veszélyeket. Ezért lépett. Önállóan. Időben. (Legközelebb majd házakat bontat le, vagy katasztrófavédelmi gyakorlatot tart, esetleg új alkotmányszöveget fogalmaz nekünk. Miért ne?)


RÉMHIR TERJESZTÖ


Akciójának tekintélyes médiafelhajtást szervezett, hadd értesüljön a világ arról, hogy Magyarországon fasiszta hordák elől kell menekíteni kiszolgáltatott, védtelen cigányasszonyokat és gyermekeket.

Pedig a faluban nem tombolt polgárháború. Cigány emberek haja szála nem görbült meg. Nemhogy otthonaikat nem dúlták fel, még tyúkjaikat sem lopták szét, és kamrájuk kifosztásától sem kellett tartaniuk. Nekik nem. Gyöngyöspatán a cigány-magyar együttélés mégsem nevezhető problémamentesnek. Korábban azért nem volt az, mert a kisebbségi társadalom betelepített, deviáns tagjai erről folyamatosan gondoskodtak, utóbb meg azért, mert önkényes erők - rendteremtő szerepben tetszelegve - őrjáratoztak a településen.



INDULÁS NYARALNI A LIBSI BIBSIK SZÁMLÁJÁRA

Most megint utóbb volt, amikor a 2007-ben alakult, jó, ha tucat látványkatonát felvonultatni képes, Véderő nevű egylet a faluba hirdetett meg önköltséges, honvédelmi ismereteket oktató tábort. Fieldnek és a Vöröskeresztnek ennyi épp elég volt ahhoz, hogy hozzáfogjon a nagy propagandájú, húsvéti evakuáláshoz. A cigányok tudatában hadd erősödjön tovább az áldozati bárányi szerep, és szikrája se maradjon az együttéléshez múlhatatlanul szükséges felelősségérzetnek. Hogy rajtuk is múlik, mi van velük és körülöttük. Hogy tudják, rettegni egyformán rossz cigánynak és nem cigánynak.



A fieldi pankráció után rögvest csattant is két pofon, és mindkettőt egy hazatérő "menekült" osztotta ki...

Most még arra várhatunk, hogy magyar értelmiségiek az amerikai elnökhöz címzett petícióban kérjenek politikai menedékjogot a gyöngyöspatai cigányoknak.

És ami késik, nem múlik. Az idő bár halad, a módszerek változatlanok, csak most nem Zámolyt írják fel a világtérképre. A korábbi SZDSZ-es politikus Horváth Aladár már meg is tette az első lépést, amikor azt nyilatkozta, hogy Gyöngyöspatáról kivonult a köztársaság, és a rend helyreállítására az ENSZ-hez, vagy a NATO-hoz kell fordulni.




Ahhoz meg szegényes a fantáziánk, hogy elképzeljük, a Richard Fieldek és Horváth Aladárok mit tettek és mit mondtak volna, ha cigány emberek módszeres kilövése a polgári kormány idején történik.
FORRÁS *HETI VÁLASZ *
Borókai Gábor

A NAGYOKOS
"A tömeges igazoltatás és a "tiltott járőrözésért" való előállítás: műbalhé, amely csupán a rasszista bűnelkövetők felelősségre vonásának az elmaradását, az idézett bűncselekmények büntetlenségét garantálja. Járőrözésért ugyanis nem lehet felelősségre vonni senkit."
(Hell István, Népszabadság, április 18.)
SZARKEVERÖK DUMÁI


"Az nem alternatíva, hogy akinek valami nem tetszik, az kivonul a parlamentből, vagy akinek valami nem tetszik, az bevonul Gyöngyöspatára. Ezek nagypéntek indulatát idézik, aminek a vége nem a világosság."
(Bölcskei Gusztáv a Debreceni Református Nagytemplomban, április 24.)
A NYELVES CSOK

"Egyetlen ember volt, aki tudta, mit kell tenni. Egy amerikai, aki felmérve a veszély mértékét, nem habozott. Kimenekíttette a fenyegetett roma nőket és gyerekeket a megtámadott faluból. Lehetett volna ez egy magyar is, de magyarnak nem jutott eszébe."(Bartus László, Amerikai Népszava, április 24.)


"Balog Zoltán jóakaratú ember, aki azonban nem ér fel a feladatig, hogy megvédje a magyarországi roma kisebbséget. A soros magyar EU-elnökségből eddig eltelt négy hónap alatt az Orbán-kormány semmilyen átfogó romafelemelkedési programot sem tudott felmutatni. Megnézném, hogyan reagálna Balog, ha az ő hátsó kertjében rendeznének katonai gyakorlatot."
(Richard Field, Népszabadság, április 26.)*******************************************************************************
RÉSZIGAZSÁG
MÁR LEVITÁLNI AKARNAK

"A Véderő eltüntetése Gyöngyöspatáról tiszta helyzetet teremtett: ezentúl a rendőrségnek nem kell aggályoskodnia. Hanem a cigányok közül ki kell vonszolni a házából azt, aki együttélésre képtelen, és állatmód viselkedik, és el kell takarítani a településről. És kuss legyen azután. A jogvédőknek."
FORRÁS
(Bayer Zsolt, Magyar Hírlap, április 26.)


A HABIRU HÁBORU OLDALON OLVASHATSZ RÉSZLETEKET EBBEN A TÉMÁBAN

http://atyasekeli-habiru.blogspot.com/2011/04/roma-habiru-az-igazi-eredet.html

http://atyasekeli-habiru.blogspot.com/2011/04/roma-autonom-terulet-ciganyorszag.html

S.S.A

SÖTÉT-HERCEG